Akşener’den veda: ‘Bugün bu kürsüden son kez konuşuyorum, bedel ödeme sırasında da en öndeyim’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti yeni genel liderini seçmek için 5. Harikulâde Kurultay‘ın Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi‘nde düzenleniyor. Kurultayda Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışıyor.

Kurultay’a seyirci alınmazken, 8 yıldır Genel Başkanlık görevini sürdüren Meral Akşener de konuşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akşener kürsüye çıkarken adaylar ve partililer alkışladı, alkışlamayan tek isim ise genel lider adayı Tolga Akalın oldu.

‘Bu kürsüden son defa konuşuyorum, bugün emaneti devretme günü’

Akşener kürsüde şu sözleri söyledi:

Bugün bu kürsüden son kere konuşuyorum. Bugün emaneti devretme günü. 30 yılda zorluklarla tehditlerle karşılaştım. Hiçbir vakit ferdî bir çıkarım olmadı. Tehdide baskıya hiç eyvallahım olmadı. Toz zerresi kadar kaygım da olmadı. Vakit her vakit beni haklı çıkardı. 28 Şubat’ta herkes susup otururken vesayetçilere karşı çıktım ve haklı çıktım.

‘Hem iktidar hem ana muhalefeti uyardım; herkes sustuğunda bile milletin sesini haykıran oldum’

“Her zamanın ahlaksızlarıyla uğraş ettim. Zihnim de vicdanım da rahat oldu. Hiçbir vakit şahsî bir çıkarım olmadı. Hiçbir vakit utanacağım bir yaram olmadı. Hiçbir vakit vicdanımı susturabilecek bir güç olmadı. Palavra dolana hiç tahammülüm olmadı. Tehdide hiç eyvallahım olmadı. Toz zerresi kadar kaygım da olmadı. Milletin hakkı için karşısında durduklarımın parmak sallayan elleri beni yıldıramadı cazip teklifleri beni susturamadı, makam vaatleri beni durduramadı, ‘Tutuklanacaksın’ tehditleri umurumda bile olmadı. Verdiğim tüm kararların daima ardında durdum bugün de durmaya devam ediyorum. 28 Şubat’ta vefatla tehdit edilmeme karşın vesayetçilere karşı tavır aldım. 2010 yılında herkes yetmez lakin evet diye diye ortalıkta gezinirken iktidarın en zirvesi dahil olmak üzere önde gelenlerine şahsen gittim söyledim ‘Yapmayın bu garabet sizi de vuracak’ dedim maalesef ki milletimiz devletini sokaktan köprüden toplamak zorunda kaldı ve haklı çıktım. 2018’de 2019’da 2020’de ve 2023 yılında da milletle inatlaşamaz diyerek hem iktidar hem ana muhalefeti uyardım. Herkes sustuğunda bile milletin sesini haykıran oldum. Şahsıma her türlü hakareti küfrü edenler iftiraya sarılanlar bugün benimle tıpkı şeyleri söylemeye başladılar. Kimileri kısık sesle de olsa haklıymış bile diyenler var. Ne diyeyim ‘Sabah şerifleriniz hayır olsun’.

‘Sadece konuşma sırasında önde değilim, bedel ödeme sırasında da en öndeyim’

“Gelelim bugüne yani 2024’e… Yetkili heyetlerimizin kararı doğrultusunda 31 Mart seçimlerine hür girdik. YETERLİ Parti’yi arbedelere endişelere mahkûm edilen milletimize yeni bir seçenek kurmak için kurmuştuk. Ben de bugüne kadar hem kendimin hem de partimizin aldığı tüm kararların ardında durduğum üzere bu kararın da gerisinde durdum. Ne kadar güçlü bir yola çıktığınız farkındaydım. Satın alınmışlara karşı yürekten inanmışların çabasını yürüttüğümüzün farkındaydım. Sadece konuşma sırasında önde değilim, bedel ödeme sırasında da en öndeyim. Eğer sorun bedel ödemekse bedel ödeme sırasında da en öndeydim”

‘Bu konuta artık siz bakacaksınız, yolunuz bahtınız açık olsun; Allahaısmarladık’

“Gerektiğinde bedel ödemeyi bildim. Bundan ötürü asla pişman olmadım, bugün de pişman değilim. Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kere karşınızdayım. Hiçbir hesaba pazarlığa girmeden milletin sesini duyurmuş olmanın memnunluğu ile son defa karşınızdayım. Duruşumuzu pazarlık masalarına meze ettirmemiş olmanın gururuyla son sefer karşınızdayım. GÜZEL Parti’yi kurduğumuz birinci günkü üzere bir an bile pes etmeden gayret etmiş olmanın gönül rahatlığı ile karşınızdayım. Allah herkese bu türlü veda etmeyi nasip eylesin. Biz bugünlere çiçek bahçelerinden değil mayın tarlalarından geçerek geldik. Türkiye’nin çok yarası var biz merhem olacağız dedik. Hiçbir vakit bir yerlere sırtımızı dayayarak ilerlemedik. Bu partiyi kurarken nereden ve nasıl geldiğimizi unutmayın demiştim. Haksız olduğumuz için değil başarısızlığı ben aldım artık başarıyı sizler yakalayacaksınız. Bedeli ben ödedim artık hesabı siz tutacaksınız. Kiminiz abla kardeş diye geldiniz benden bir yuva istediniz ben de DÜZGÜN Parti’yi sizlere bir konut yuva yaptım. Yıkmak dağıtmak isteyenlere çökmek isteyenlere müsaade etmedim. Bugünden sonra artık bu meskeni siz koruyacaksınız. Bu konuta artık siz bakacaksınız. Yolunuz bahtınız açık olsun. Allahaısmarladık…”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akşener’den veda: ‘Bugün bu kürsüden son kez konuşuyorum, bedel ödeme sırasında da en öndeyim’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!