Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Büyükelçilik Rezidansında düzenlenen, “Kral Günü” olarak bilinen Hollanda ulusal günü resepsiyonuna katıldı.

İki ülkenin, tarihte pek çok ortak noktası olduğuna işaret eden Şimşek, 16. yüzyıla kadar uzanan çok güçlü bir tarihin paylaşıldığını kaydetti.

Şimşek, bu yıl Hollanda ile Türkiye ortasındaki dostluk muahedesinin 100. yılının kutlandığına dikkati çekerek, “Aynı vakitte iş gücü mutabakatının da 60. yıl dönümünü anıyoruz. Bu muahede, Hollanda’daki hayat, iktisat, siyaset, bilim ve sanat üzere tüm alanlarda değerli bir rol oynayan yarım milyon Türk-Hollandalı topluluğun temeliydi. 25 bin Türk teşebbüsçü Hollanda’da istihdam oluşturuyor ve katma bedel sağlıyor. Yalnızca iki NATO müttefiki ya da dost ülke olmanın ötesinde bu iki ülke ortasındaki bağları çok güçlü hale getiriyor” diye konuştu.

‘Türkiye geçen yıl 1.2 milyon Hollandalı turisti ağırladı’

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands’e, Hollanda halkı ve hükümetine geçen yılki sarsıntıda gösterdikleri dayanışma ve dayanak için teşekkür eden Şimşek, şu sözleri kullandı:

“Türkiye’de 3 bin (Hollandalı şirket) var. Milletlerarası direkt yatırımlarda Hollanda, Türkiye’deki 1 numaralı ülke. Tekrar iş başındayız. Türkiye alanlara geri döndü. Son yıllarda kimi zorluklar oldu. Umuyorum ki artık bu zorluklar gerimizde kaldı. Çok güçlü bir programımız var. Daha fazla Hollandalı teşebbüsçü ve iş insanın paydaş olmasını, Türkiye’nin başarılı uzun vadeli maksatlarının kesimi olmasını bekliyoruz. Daha fazla yatırımcının gelmesi için teşvikte bulunuyoruz.”

Geçen yıl Türkiye’nin 1.2 milyon Hollandalı turisti ağırladığını lisana getiren Şimşek, daha fazla Hollandalının Türkiye’yi ziyaret etmesini ve iki ülke ortasındaki ilgilerin ve dostluğun gelişmesini umduğunu lisana getirdi.

Hollanda halkına ve ulusuna muvaffakiyet dileyen Mehmet Şimşek, Türk iş insanlarının da bu muvaffakiyetin bir kesimi olmasını istediklerini vurguladı.

Türkiye-Hollanda iştirakini güçlendirmek, bağları derinleştirmek, ticareti ve yatırım potansiyelini geliştirmek istediklerinin altını çizen Şimşek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hollandalı dostlarımızın, çok değerli yapan ve önder rolü oynamasını umduğumuz bir alan da Türkiye ile Avrupa Birliği ortasındaki bağlantılar. Kimi siyasi zorlukların üstesinden gelinmesi için Hollanda’ya güveniyoruz. Gümrük Birliğini geliştirmek karşılıklı yarar sağlayacaktır. Umuyorum ki Hollandalı dostlarımız burada güçlü bir rol oynayacak.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Şimşek: Türkiye sahalara döndü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!