Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıya konsey üyeleri İsmail Kahraman, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Binali Yıldırım, Mustafa Şentop ile İsmet Yılmaz’ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı.

Buna göre, Şura üyeleri toplantıda, 6 Şubat sarsıntıları ve sonrasındaki süreç, Türkiye gündemindeki siyasi hususlar ve ekonomik problemler, Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bölgesel ve küresel tüm sınamalar ile ilgili istişarelerde bulundu.

Türkiye’de siyaset kurumunun ilgi alanına giren mevzularla ilgili genel değerlendirmeler ile özellikle yeni anayasa çalışmaları toplantıda ele alındı; Türkiye’nin sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya olan muhtaçlığı vurgulandı.

Türkiye’nin kararlılıkla uyguladığı ekonomik programın değerlendirildiği toplantıda, Türkiye iktisadına yük oluşturacak popülist tavırlardan özellikle kaçınılmasının önemi ve programın gayelerine ulaşması için yürütülen özenli çalışmanın birebir doğrultuda sürdürülmesinin gerekliliği belirtildi.

Kurul toplantısında, Türkiye’nin önündeki seçimsiz 4 yıllık vakit zarfının siyaset, yönetim, dış siyaset ve öbür alanlar için fırsatlar barındırdığı; Türkiye Yüzyılı amaçlarına ulaşma yolunda bu sürenin faal bir biçimde kullanılmasının önemi vurgulandı.

Eğitimde yeni dönemi başlatacak “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile ilgili heyet üyeleri değerlendirmelerini de paylaştı.

Toplantıda ayrıyeten asrın felaketinden etkilenen vilayetlerde yapılan imar ve inşa faaliyetleri, atılan adımlar değerlendirildi.

Türkiye’yi ilgilendiren birçok başlığın ele alındığı toplantıda konsey üyeleri görüş ve önerilerini lisana getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda, dış siyasette ve öbür alanlarda en verimli adımların atılarak Türkiye Yüzyılı maksatlarına kesinlikle ulaşılacağını, olağanüstü bir durum olmazsa 2024’ün ikinci yarısından itibaren iktisat programının müspet sonuçlarının görülmeye başlanacağını vurguladı.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu toplandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!