Fatih Erbakan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan- Özgür Özel görüşmesiyle ilgili açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeniden Refah Partisi Genel Lideri Fatih Erbakan, Anadolu’da devam ettirdiği seyahat programları çerçevesinde Erzurum’un Horasan, Köprüköy ve Pasinler ilçelerini ziyaret etti. Köprüköy Belediyesi’ni gündeme dair açıklamalar yapan Erbakan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘in görüşmesini kıymetlendirdi.

İktidarla muhalefet ortasındaki görüşmelerin yahut başka siyasi partiler ortasındaki görüşmelerin, diyaloğun yararlı olacağını her vakit söz ettiklerini belirten Fatih Erbakan, “Bu müzakere yolunun karşılıklı fikir alışverişinin, diyalog yolunun her vakit açık tutulması yararlı olur. Bu bakımdan inşallah bu görüşmenin de hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Lakin başka taraftan olağan bu anayasa konusunun son derece fazla bir biçimde aslında gündemde tutulduğunu da söz etmek isterim” şeklinde konuştu.

‘Mevcut anayasa ile de meseleler çözülebilir’

Ülkenin en değerli sorununun yoksulluk ve enflasyon olduğunu vurgulayan Erbakan, “Borç ve faiz ekonomisidir. Ehliyet ve liyakat noktasında yaşanan sorunlardır. Ve tıpkı vakitte adaletsizliklerdir. Bunların düzeltilmesi için mevcut anayasa bizim elimizi kolumuzu bağlamıyor. Bu mevcut anayasayla da bu sorunların üstesinden gelecek adımlar atılabilir. Gerekirse anayasa değişmeden gerekli kanunlar düzenlemeler yapılabilir. Ve bu mevcut nizam içerisinde de çok değerli adımlar atılarak millete rahat nefes aldırılabilir. Bunun en hoş örneği 54. hükümette merhum Erbakan Hocamızın başbakanlığı periyodudur. 11 ayda bırakın anayasayı bir kanun bile yapmaya vakit kalmadan neredeyse. Ancak Cumhuriyet tarihinin en başarılı hükümeti oldu. Denk bütçenin yapılması, faizden ülkenin kurtarılması, milletin dar gelirinin alım gücünün, refah düzeyinin arttırılması. Bütün bunlar tekrar mevcut anayasayla, anayasa değişikliği olmadan da yapılabilir. Bu nedenle bu bahsin üzerine çok fazla düşülüyor” diye konuştu.


‘Demokratikleştirilmiş bir başkanlık sistemine geçilebilir’

Mutlaka bir anayasa değişikliği yapılacaksa başkanlık sisteminin, mevcut başkanlık sisteminin güzelleştirilmesini savunduklarını anlatan Yeniden Refah Partisi Genel Lideri Erbakan, “Gerekli yerlerinin düzeltilmesi ve demokratikleştirilmiş bir başkanlık sistemine geçilmesi, yani meclisin güçlendirildiği ve kuvvetler ayrılığının tahkim edildiği bir yeni anayasa, bir yeni sistem getirilebilir” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi olarak yıllardır söyledikleri borç, faiz, artırım, vergi iktisadı yerine üretime, istihdama, ihracata odaklı bir iktisat modeline geçilmesini savunduklarını söyleyen Erbakan, kelamlarına şöyle devam etti:

“Tüm bu kurallar altında anayasa değiştirildiği vakit milletin sıkıntılarına derman olabilecek miyiz? Yahut anayasa değiştirmeden de bu kederlere derman olabilir miyiz? Buna geçersek bu milleti kurtarırız. Yani sarfiyat kalemleri faiz canavarı olan kur muhafazalı mevduat canavarı olan kamudaki israf olan ve tıpkı vakitte imtiyazlı holdinglere haksız kaynak transferi olan bu dört tane canavardan kurtulmak ve ulusal kaynak paketleriyle kaynak üretmek, denk bütçeyle kamuda israfı önleyerek ve kaynak üreterek devleti faiz canavarından kurtarmak, imtiyazlı holdinglere haksız kaynak aktaran hortumları kesmek, paylaşımda adaleti sağlamak ve bütün bu elde edilecek imkanlarla tasarrufla, ulusal kaynak paketleriyle ya da faizden kurtarılan imkanlarda tekrar 54. hükümette Ulusal Görüş’ün yaptığı üzere çiftçimize, köylümüze, küçük esnafımıza, personele, memura, emekliye refah düzeyi artışı sağlamak. Alım gücü artışı sağlamak. Asıl uğraşılması gereken, asıl gündemde tutulması gereken husus ve natürel ki asıl acil bir halde çözülmesi gereken hususta budur. Paylaşımda adalet problemidir. Anayasa değişikliğinden evvel bizim aslında bu problemlere tahliller bulmamız lazım.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fatih Erbakan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan- Özgür Özel görüşmesiyle ilgili açıklama

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!