Gürcistan Başbakanı Kobakhidze: Ekonomik açıdan güçlü bir gelecek inşa ediyoruz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürcistan Başbakan Irakli Kobakhidze Asya Kalkınma Bankası Yıllık Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Gürcistan’ın birçok proje ve Doğu ile Batı ortasındaki köprü rolü sayesinde güçlü bir ekonomik gelecek inşa ettiğini söyledi.

Aldığımız kararlar ve attığımız adımlarla gelecek jenerasyonlar için daha gelişmiş, ekonomik açıdan güçlü, inançlı ve emniyetli bir gelecek yaratıyoruz. Bu vizyon, Gürcistan’ı Avrupa ve Asya ortasında bir irtibat köprüsü haline getiren stratejik coğrafik pozisyonumuzla pekişiyor.

Kobakhidze açıklamasında, Gürcistan’ın transit rolünü güçlendirmek için Doğu-Batı ve Güney-Kuzey karayolu altyapısını inşa ettiklerini belirterek Anaklia Derin Deniz Limanı ve Tiflis’te yeni memleketler arası havalimanı projesine dikkat çekti.

Bu uğraşlar Gürcistan’ın kalkınmasına hizmet ediyor. Bu sorumlu çalışmamızda, global olarak birbirine bağlı çağdaş dünyada, ülkenin ekonomik olarak güçlenmesinin ortaklar olmadan mümkün olmadığının bilincindeyiz” diye Kobakhidze konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

Tüm bunlar Gürcistan’ın kalkınması konusundaki kararlılığımızı ve geri dönülmezliğimizi vurgulamaktadır. Hedefimiz ülkemizi ve bölgeyi güçlendirmeye devam etmek ve Gürcistan’ın değerli bir finans, iktisat ve ticaret merkezi olma potansiyelinin yanı sıra Karadeniz bölgesinde lojistik, teknoloji, eğitim ve hizmetler için bir merkez olma potansiyelini tam olarak kullanmaktır.

Kobakhidze, “Ülkenin stratejik pozisyonunun potansiyelini tam olarak kullanmak gayesiyle Gürcistan’ı çok boyutlu bir bölgesel merkez haline getirmek için yatırım yapmaya devam ediyoruz” cümlesiyle konuşmasını sonlandırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Gürcistan Başbakanı Kobakhidze: Ekonomik açıdan güçlü bir gelecek inşa ediyoruz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!