İmamoğlu: “12 genç kadının maharetli yolculuğu toplumuzu morallendirdi”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birinci defa düzenlenen müsabakada dereceye giren sinemalar, İBB Lideri Ekrem İmamoğlu ve Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’nun katıldığı programda ödüllendirildi. Törende konuşan Dr. İmamoğlu, projeyle ilgili hislerini “İstedik ki sinemanın gücüyle başarılı bayan hikâyelerine dikkat çekelim, kız çocuklarına sinema aracılığıyla da ilham vermeye devam edelim. Bunu yaparken yaratıcı, hayal gücü yüksek, toplumsal sorumluluk şuuru taşıyan sinemacılara da dayanak olalım. Bu amaçlarla ‘Başarılı Bayan Hikâyeleri’ temasıyla Büyüt Hayallerini Kısa Sinema Yarışması’nı hayata geçirdik” sözleriyle paylaştı. İBB Lideri İmamoğlu Türkiye Bayan Voleybol Ekibinin zafer seyahatine dikkat çektiği konuşmasında, “Toplumun içinde öyle bir insan çıkabiliyor ki, öyle bir mucize, öyle bir yaratıcı kimliğe ya da sanatçıya dönüşebiliyor ki, o insanın hayatı bir anda değiştirebiliyor, ülkeyi. Her birimiz herhalde kabul ederiz ki 12 genç bayanın sporda koyduğu maharetli seyahat bir anda toplumumuzu nasıl morallendirdi… Bu kıymetli adımların her birinin aslında genç bir arkadaşımızın hayatına kattıklarının mümkündür ki toplum ilerleyen vakitlerde, 10-20-30 yıl sonra muazzam çıktılarını elde edecek ve bununla gurur duyacaklar” diye konuştu.

İstanbul Vakfı çatısı altında hayata geçen Büyüt Hayallerini projesi, kız çocuklarının önünden ekonomik, toplumsal ve sosyolojik manileri kaldırmak için başladığı seyahatinde önemli bir adım daha attı. Başarılı bayan hikâyelerine dikkat çekmek emeliyle, İstanbul Vakfı ve Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliği ile Büyüt Hayallerini Kısa Sinema Yarışması’nın birincisi düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kapsamlı onarım projesiyle İstanbul’un kültür-sanat hayatına kazandırdığı Artİstanbul Feshane’de gerçekleşen programa İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, Büyüt Hayallerini projesinin fikir öncüsü Dr. Dilek Kaya İmamoğlu, İstanbul Vakfı Genel Müdürü Perihan Yücel, TÜRSAK Vakfı Lideri Cemal Okan ile yarışın finalistleri katıldı.

Cumhuriyet’in eşit bireyleri olarak yetişmeleri için

Projeyi birinci duyduğunda heyecanlandığını ve keyifli bir projeye başlandığını hissettiğini belirten İBB Lideri İmamoğlu şunalrı söyledi:

“Heyecan duyduğumuz işler var İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdinde. Evet devasa işler var, çok büyük bütçeli. Muazzam altyapı projelerimiz var. Bunların hepsi çok yararlı lakin bir beşere hizmet etmek, insanın gelişimine katkı sunmak bölümü çok daha beşere haz veriyor ve çok değerli bir iş olduğunu hissettiriyor. Bu bazen bir çocuk bazen bir bayan, bazen bir genç bazen bir engelli bireyin hayata en güçlü biçimde katılmasını sağlamak, onu değiştirilmesi sağlamak bütün bunlar belediyecilik hizmetinde, beşere hizmetteki en özel sınırlar. O bakımdan İstanbul Vakfı'yla yürütülen Büyük Hayallerini projesini bu yönüyle çok özel bir yere koyuyorum.”

“Türkiye özel bir yılın içerisinde. Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşıyoruz ve 100. yılında Cumhuriyet'in kazanımlarını konuşuyoruz. Bizlere ne kazandırdı ve bundan sonra daha neler kazandırmalı. Özellikle cumhuriyet, bayan hak ve özgürlükleri açısından ulusumuza dönük çok büyük bir adım olduğunu hepimizin kabul etmesi gerekiyor. Özellikle eğitimi ve eğitimdeki fırsat eşitliği konusunda insanlarımıza sunduğu imkânlar. Bütün bu kazanımları güçlendirme, bugünün ihtiyaçlarına dönük de geleceğe taşımakla ilgili özenli çalışmalar yapmak bizim üzere kamu yöneticilerinin önemli bir sorumluluğu.”

“12 genç bayanın maharetli seyahati toplumuzu morallendirdi” diyen İmamoğlu, “Bazen yetenekler kaybolup gidebiliyor, ona o fırsat verilmediği için. Kaldı ki toplumun içinde öyle bir insan çıkabiliyor ki, öyle bir mucize, öyle bir yaratıcı kimliğe ya da sanatçıya dönüşebiliyor ki o insanın hayatı bir anda değiştirebiliyor, ülkeyi. Her birimiz herhalde kabul ederiz ki 12 genç bayanın sporda koyduğu maharetli seyahat bir anda toplumumuzu nasıl morallendi. Ve bütün kızlara özellikle ben hani evimdeki 12 yaşındaki kızımdan yaşıyorum, ona sağladığı öz güveni, ben yaparım hissinin inanılmaz ve tarifsiz bir boyutu var. Bu nedenle biz bu işlerin önemini bugün tahminen hissedemiyor olabiliriz lakin yaptığımız bu pahalı adımların her birinin aslında genç bir arkadaşımızın hayatına kattıklarının olasıdır ki toplum ilerleyen vakitlerde, 10-20-30 yıl sonra muazzam çıktılarını elde edecek ve bununla gurur duyacaklar.” tabirlerine yer verdi.

Konuşmaların akabinde finale kalan 10 eser ortasından birinci üçe giren isimler açıklandı. Dilek Kutusu sinemasıyla birinci olan Feyzi Baran ödülünü İmamoğlu çiftinin elinden aldı. Yağlı Boya sinemasıyla ikinci olan İsmail Yılmaz’a ödülü Cemal Okan, Duvar sinemasıyla üçüncü seçilen Elif Feyza Demire ise ödülü Perihan Yücel tarafından verildi.

Programda Büyüt Hayallerini projesinin ürünlerinden İlham Veren Adımlar kitabından etkilenerek animasyon sinema hazırlayan Alp Ertürk de ödüllendirildi. Ertürk, 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda gümüş madalya, 2018 Avrupa Paralimpik Yüzme Şampiyonası'ndaki birebir kategoride altın madalya alan ve 2022 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nda dünya şampiyonu olan ulusal yüzücü Sümeyye Boyacı’nın ömür öyküsünü animasyon sinemaya dönüştürmüştü.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İmamoğlu: “12 genç kadının maharetli yolculuğu toplumuzu morallendirdi”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!