İYİ Parti Trabzon yönetimi düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Trabzon Vilayet Başkanlığı idaresinde birçok ismin istifası nedeniyle vilayet idaresi düştü.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın partisinden istifasının akabinde Trabzon Vilayet Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Vilayet Başkanlıği vazifesinden istifa ettiğini belirten Fatma Başkan, 2023-2024 seçimlerinde partilerinin uygulamış olduğu stratejinin başarılı olmadığını belirterek, “Özellikle mahallî seçimlerde muhalefete karşı kullanılan lisan ve telaffuzlar seçmen nezdinde tenkide ve kuşkuya sebebiyet verdi. YETERLİ Parti’nin oyları gün gün eridi. Bizler sürecin gittiği noktanın farkındaydık ancak partimize ziyan vermemek ismine genel merkezin aldığı kararlar muvaffakiyete götürmeyecek olsa da uyguladık. Parti aidiyetimizle birlikte çalıştık. Vekilimiz Yavuz Aydın’la lokal seçimlerde birçok mevzuda fikir ayrılığına düştük. Ancak seçim sürecinde partime ziyan vermemek ismine yeniden her şeye karşın süreci düzgün yönetmeye çalıştım. Ancak İYİ Parti olarak sonlu vilayet ve ilçeler dışında ülke genelinde ağır bir hezimete uğradık. Trabzon’da Mustafa Bıyık liderimizle Yomra Belediyesi’ni alarak mevcut belediyemizi koruduk” dedi.

“İYİ Parti için tekrar bir çıkış yakalama fırsatı vardı”

“Kendi söylemlerimizle çeliştik, millete ve tabana karşın siyaset yapılmayacağını gördük” diyen Lider, “Bu durumun akabinde Genel Liderimiz Meral Akşener bir kongre kararı aldı ve aday olmayacağını belirtti. İYİ Parti için tekrar bir çıkış yakalama fırsatı vardı. Partimizin çok pahalı üç ismi kongrede adaylığını açıkladı. Bunlardan birisi de kentimizin gururu, bakanımız Koray Aydın’dı. Biz kendisini destekledik. Zati Trabzon teşkilatına yakışan da buydu. Trabzonlu bir genel lider adayı varken öbür bir adayı destekleyemezdik, bize yakışmazdı. Süreçte öteki genel lider adaylarımızı da aradım ve güzel olsun dileklerimi ilettim. Trabzon çok farklı bir kenttir. Bu kentin yazılı olmayan kuralları, çok keskin normları vardır. Bu kent milliyetçidir, kendi adamını fiyat. Kendinden olanı her vakit destekler. Fakat İYİ Parti Harika Kongresi’nde bu türlü olmadı. ÂLÂ Partililerin oyları ve emekleri ile siyaset yapan ve partimize umut olan Genel Lider Sayın Koray Aydın’la dostluk yapıp, yol yürüdüğü halde desteklemeyenler oldu” formunda konuştu.

“Yaşanan bu olaylardan sonra sağlıklı bir çalışma ortamı kalmadığını düşünüyorum”

İYİ Parti Trabzon Vilayet Başkanlığı misyonundan istifa ettiğini kaydeden Lider, “Kongrede yaşanan birtakım olaylar bizi derinden sarsmıştır. Yomra Belediye Liderimiz Mustafa Bıyık, kongrede oy kullanamamıştır. Bilgileri yanlış girilmiştir. Kasıtlı yahut kasıtsız bilmiyoruz. Lakin bir evvelki kongrede problemsiz oy kullanabilen bir delegenin bu seçimde oy kullanamaması kuşkulu bir durumdur. Kongre ile alakalı çok daha fazla şey söyleyebilirim lakin siyasi etik gereği bu hususlara fazla girmek istemiyorum. Sonuca gelecek olursak artık İYİ Parti Vilayet Lideri olarak yaşanan bu olaylardan sonra sağlıklı bir çalışma ortamı kalmadığını düşünüyorum. Bugün itibariyle yürütmüş olduğum İYİ Parti Trabzon Vilayet Başkanlığı vazifemden istifa ettiğimi kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Genel Lider Müsavat Dervişoğlu’na ve İYİ Parti ailesine muvaffakiyetler dilerim. Şimdiye kadar benimle yol yürümüş il yönetim kurulu üyelerime, ilçe başkanlarıma, teşkilat mensuplarıma ve partimize gönül veren herkese emeklerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İYİ Parti Trabzon yönetimi düştü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!