İZSU’da altyapı yatırımları devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri ortasında öne çıkan yağmur suyu ayrıştırma çizgilerinin geliştirilmesine yönelik projeler devam ediyor.

Su baskınlarını önlemenin yanı sıra Körfez paklığı için de büyük bir öneme sahip çalışmalar kapsamında Buca’da, yağmur suyu ve kanalizasyon çizgileri ayrılarak daha büyük ölçüde sınırlar inşa ediliyor.

Fırat Mahallesi’nde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, “Yağmur suyu ayrıştırma projemiz çerçevesinde, ilçemize 16 kilometrelik yağmur suyu çizgisi yapıyoruz. Ayrıyeten 10 kilometrelik atık su çizgisi inşa ediyoruz. İZSU olarak Kozağaç Deresi’nin taşkın debisini de kıymetlendirerek 2 kilometrelik güzergahta dere ıslahı çalışmasını gerçekleştirdik. Projemiz sayesinde, hem Buca’nın çok yağışlara karşı direnci artacak hem de yağmur suları Körfez’e kirlenmeden ulaşacak.” dedi.

Çalışmalar kapsamında Fırat, Yenigün, Efeler, Akıncılar, Kozağaç, Yaylacık, Vali Rahmi Bey, Çamlıkule, Dumlupınar, Adatepe ve Yıldız mahalleri ile Kaynak Caddesi’nde 9 kilometrelik yağmur suyu menfezi, 4.5 kilometre atık su sınırı ve 4.5 kilometre türlü çaplarda yağmur suyu ızgarası imalatı tamamlandı. Uğur Mumcu ve Özmen caddelerinde ise yağmur suyu menfezi ve atık su çizgisi imalatları devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İZSU’da altyapı yatırımları devam ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!