Kayseri’de Kadın Kooperatifleri Destek Programı Çalıştayı düzenlendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen, Bayan Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin ‘Sürdürülebilirlik İçin İrtibat Köprüleri Kuruyoruz Projesi’ hibe almaya hak kazanırken, proje kapsamında Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği, Tarsus Slowfood Yeryüzü Pazarı Derneği ile birlikte bir çalıştay düzenlendi.

Kadir Has Kongre Merkezi Erciyes Salon’da Bayan Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından düzenlenen Bayan Kooperatifleri Takviye Programı Çalıştayı’na Hatay, Malatya, İstanbul ve Kayseri’den bayan kooperatifleri katıldı.

Programda, Sürdürülebilirlik İçin İrtibat Köprüleri Kuruyoruz Projesi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi Teşebbüsü Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Şükran Baş Doğan, mevzu ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’deki 24 bayan kooperatifinden biri olduklarını belirterek, “Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın Avrupa Birliği Projesi kapsamında açmış olduğu proje yarışında Kayseri’yi temsilen biz de kazandık. Türkiye’deki 24 bayan kooperatifinden biri olduk. Burada bizim yaptığımız şey bayan kooperatiflerinin sürdürülebilirliğini sağlamak için irtibat köprüleri kurmak ismi altında bir projeydi. Burada da Kayseri’deki bütün bayan kooperatiflerini konuk ettik. Türkiye’de başarılı olan 2 bayan kooperatifimiz var; Hatay’dan HAZEK Bayan Kooperatifi, Malatya’dan Toprak Ana Bayan Kooperatifi’nin yetkilileri burada” biçiminde konuştu.

Kooperatif olarak gayelerini açıklayan Doğan, “Kadın kooperatiflerinin kurulmasından çok sürdürülebilirliği çok önemli olduğu için bunların sürdürülebilirliğini sağlamak ve birlikte bir irtibat ağı oluşturmak, birlikten güç doğar diyerek bayan kooperatiflerinin birbiriyle güçlenmesini sağlamak” dedi.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kayseri’de Kadın Kooperatifleri Destek Programı Çalıştayı düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!