Nijer: Rusya’nın Afrika’ya olan desteği Batı’dan ‘çok daha pragmatik’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nijer Dışişleri Bakanı Danışmanı Abdoul Moumouni Abass, Moskova’nın Afrika ülkelerine verdiği dayanağın Batı’nın yardımlarından çok daha pragmatik olduğunu lisana getirdi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus askerlerin Batı Afrika’da bulunan Nijer’deki ABD’ye ait üsse konuşlandığı istikametindeki haberleri de kıymetlendirmiş ve açıklamasında, “Afrika’nın çeşitli devletleriyle savunma dahil her alanda ilgilerimizi geliştiriyoruz. Bu devletler ve biz, bu hususta ilgiliyiz. Afrika devletleriyle ilgilerimizi geliştirmeye devam edeceğiz” sözlerini kullanmıştı.

Rus güçlerinin Nijer’deki üslerine ulaşmasıyla birlikte Amerikan birliklerine savaşa hazır olmaları buyruğu verildiği ve ülkenin ABD’ye güçlerini topraklarından çekmesini söylediği bildirilmişti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Nijer’de Rus güçlerin, bu ülkeden tahliye edilmeyi bekleyen ABD’li askerlerle birebir üste bulunduğunu açıklamıştı.

‘Amerikalılar da bavullarını toplayıp Nijer’i terk etmeye hazırlanıyor’

Nijer güvenlik üniteleri Sputnik’e yaptığı açıklamada Rusya’dan gönderilen insani yardım taşıyan uçağın Nijer’e ulaştığını lisana getirildi.

Söz konusu açıklamada şu sözler yer aldı:

Nijer ve Rusya ortasındaki işbirliği yalnızca terörle gayret alanında değil, birebir vakitte insani yardım alanında da devam ediyor. Nijer halkı önemli bir besin güvenliği meselesiyle karşı karşıya. Öteki ülkeler devletimize abluka uygularken, sıradan halk bu ablukadan ziyan görüyor. Rusya yardım elini uzattı ve gerekli eserleri getirdi. Bu ortada Amerikalılar da bavullarını toplayıp Nijer’i terk etmeye hazırlanıyor.

Rusya Nijer’e besin ve temel gereksinim unsurlarından oluşan bir insani yardım uçağı yıllamıştı. Kelam konusu insani yardımın transferinin ABD ordusunun konuşlu olduğu askeri üssün duvarları önünde gerçekleştiği söz edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nijer: Rusya’nın Afrika’ya olan desteği Batı’dan ‘çok daha pragmatik’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!