Şanlıurfa’da kapalı psikiyatri servisi hizmete girdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Psikiyatri servisi ile birlikte hastaların vilayet dışında tedavi olmak için gidilmesinin önüne geçilmiş oldu. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Gülben Saraçoğlu, hastaların bugüne kadar Adana ve Elazığ üzere yakın vilayetlerdeki ruh sıhhati hastanelerine sevk edildiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu da önemli bir mağduriyet oluşturuyordu. Kapalı psikiyatri servisleri kendine yahut çevreye ziyan verme riski olan iç görüşü olmayan tedaviyi reddeden hastalar için oluşturulan özel olarak donatılmış servislerdir. Bu servislerdeki Hasta odalarında kullanılan materyaller hastayı koruyacak halde dizayn edilir. Pencereler kırılmaz camdan yapılmıştır. Kapılar buna göre düzenlenmiştir. Hasta yatakları ve hastaların ferdî eşyaları saklamak için kullanacakları dolaplar yeniden hastanın kendine ziyan vermesini önleyecek biçimde dizayn edilmiştir.”

Saraçoğlu, psikiyatrinin hedefinin akıl sıhhatinin tedavi edilmesi ve akıl sıhhati düzeyinin yükseltilmesi olduğunu tabir ederek, “Kabul edilmiş bilimsel bilgi, etik prensipler, hasta faydası ve sıhhat kaynaklarının el verdiği ölçüde yapılabilenin en güzelinin yapılması amaçlanmalıdır. Biz de bu çerçevede hastanemizde toplam 26 yatak kapasiteli ‘kapalı psikiyatri servisimizi’ açmış bulunmaktayız. Servisimiz 10 çift kişilik, 4 tek kişilik hasta odası ayrıyeten 1 tespit ve tecrit odasından oluşmaktadır. Servisimizde yer alan toplantı salonu, küme terapi odası ve iş uğraş terapisi odası sayesinde hastalarımıza yalnızca medikal tedavi sunmakla kalmayıp birebir vakitte psikoterapi ve iş uğraş terapisi sunma imkanına da sahibiz.” dedi.

Serviste hastaların kullanımına uygun bir hobi bahçesi ve balkonun da bulunduğuna değinen Saraçoğlu, şunları kaydetti:

“Böylece hastalar hem kapalı alana mahkum edilmekten kurtulacak hem de psikososyal açıdan hastanın sorumluluk şuuru geliştirmesi, takım çalışmasının önemini kavraması, iş uğraş alanı oluşması, hobi edinmesi üzere düşünce ve davranış değişikliğinin olumlu yönde aktifliği sağlanacaktır. Servisimiz 9 Ruh Sıhhati ve Hastalıkları Uzmanı 7 hemşire 1 klinik dayanak çalışanı, 1 yaşlı bakım çalışanı, 4 güvenlik görevlisi ve 4 paklık çalışanı ile hem MHRS sistemi üzerinden randevu alarak yahut randevusuz bir formda polikliniğe başvuran yahut acil servise başvuran ve hakkında yatış kararı verilen psikiyatri hastalarına hem de çevre vilayetlerden sevk edilecek psikiyatri hastalarına hizmet verme kapasitesine sahiptir.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şanlıurfa’da kapalı psikiyatri servisi hizmete girdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!