‘Trump, Ukrayna’daki çatışmaları sonlandıracak gizli bir plan hazırladı’

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz Telegraph gazetesinin bir kaynağına dayandırdığı haberine nazaran Cumhuriyetçi aday Trump, Ukrayna’daki çatışmaların barşçıl bir formda sona ermesini öngören ayrıntılı bir plan hazırladı.

Haberde, Trump’ın bu planı zımnî tutma kararı aldığı ve seçimlerden evvel açıklamayacağı tabir edildi.

Telegraph’a konuşan kaynak, “Trump, planını haber kanallarında tartışma niyetinde değil, çünkü o vakit tüm kozunuzu kaybediyorsunuz” dedi.

Trump’ın seçim kampanyası sürecinde çatışmayı sonlandırma konusunda yalnızca sıradan vaatler sunacağını kaydeden kaynak, Cumhuriyetçi adayın bu yolla barışçıl tahlil isteyen seçmenleri kendi safına çekmeyi planladığını söyledi.

Daha evvelki açıklamalarında Trump, ABD idaresinin ve şahsen Lider Joe Biden’ın dış siyasetteki adımlarını defaatle eleştirmiş ve bilhassa de lider olması halinde Ukrayna’daki çatışmayı 24 saat içinde sonlandırmayı vaat etmişti.

Biden idaresinin hareketleri nedeniyle 3. Dünya Savaşı riski bulunduğunu da birçok defa lisana getiren Cumhuriyetçi önder, Biden’ın misket bombalarını Kiev’e gönderme kararını mümkün 3. Dünya Savaşı’nın ‘katalizörü’ olarak nitelemişti.

Görevde olmadığı devirde dahi Kongre’deki Cumhuriyetçilerle Joe Biden’ın haksız Ukrayna yardımlarına büyük oranda muhalif olan Trump’ın Beyaz Saray’a dönmesi halinde ABD’nin dış siyasetinde değişiklikler yaşanması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Trump, Ukrayna’daki çatışmaları sonlandıracak gizli bir plan hazırladı’

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!