Lexus, yeni modeli LBX’i Türkiye’de satışa sunmaya başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye pazarına sunduğu geniş ürün yelpazesine bir yenisini daha ekleyen Lexus, LBX ile varlığını daha da güçlendirecek.

LBX modelinin lansmanında açıklamalar yapan Lexus Türkiye Yönetim Kurulu Lideri ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt, pazara yeni bir araç daha sunmanın heyecanını lisana getirerek, “Son yıllarda Lexus ismine en önemli modellerden birini Türkiye pazarına sunduk. LBX modelinden ilham alarak kentin tam da kalbinde lasnmana özel tasarladığımız tecrübe alanları, modelin sıra dışı üslubunu en âlâ biçimde yansıttı. LBX, rekabetçi bir segmentte kısa vakitte oldukça önemli bir oyuncu haline gelecek ve Lexus markamızın müşteri portföyünü genişletecek.” dedi.

Lexus olarak atak dönemine girdiklerini daha önce tabir ettiğini belirten Bozkurt, “LBX, Türkiye pazarı için markamıza güç katacak bir model. LBX modeliyle birlikte daha genç ve daha önce Lexus almayı planlamamış müşteri kitlelerine de hitap edeceğiz. Kalitesine baktığınız vakit her açıdan gerçek bir Lexus’tan söz ediyoruz. Lexus süper premium bir marka ve münasebetiyle LBX de dahil tüm ürün gamı markamızın sunduğu tüm ayrıcalıklı hizmetlerden yararlanacak. Geri alım garantisinden, bireye özel danışmana, yılda 1 defa çift yönlü TIR ile ücretsiz araç transferine ve gerektiğinde helikopter ile teknisyen gönderilmesine kadar tüm hizmetleri LBX’te de sunuyoruz.” dedi.

LBX modelinin Lexus markası için önemine değinen Lexus Türkiye Yönetim Kurulu Lideri ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Geçtiğimiz yılın Haziran ayında gerçekleştirilen dünya prömiyerinin akabinde LBX modeliyle ilgili çok ağır bir talep geldi. Ön talepleri toplamaya başladığımız günden bu yana 2 bin adedin üzerinde müracaat aldık. Bu yıl için LBX modelinden yaklaşık 500 adet satış gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. LBX tezli bir fiyat düzeyiyle satışa sunuldu. LBX’in de katkısıyla Lexus markası ismine Türkiye’de önemli bir kilometre taşını geride bırakarak istikrarlı bir biçimde büyümeye devam edeceğiz. Lexus’un “Kişiselleştirilmiş Lüks” mottosunu farklı bir düzeye taşıyan LBX her zevke hitap eden seçenekler sunuyor. Bu yılki büyümemizde önemli bir rol oynayacak LBX ile birlikte bayi ağımız da genişliyor.” dedi.

Sıra dışı LBX’in her açıdan heyecan verici olduğunu söyleyen Lexus Türkiye Yönetim Kurulu Lideri ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt, bu modelle birlikte fark yaratan işlere imza atmaya devam ettiklerinin altını çizerek şöyle devam etti:

“Lexus LBX, birinci gördüğümüz andan itibaren bizi heyecanlandıran bir model oldu. Sıra dışı biçimi onu öbür modellerden ayırıyor. Biz de Türkiye’de farklı bir işe imza atmak istedik ve en az LBX kadar sıra dışı bir isim olan Hadise’yle birlikte iş birliği gerçekleştirdik. LBX’i donanım düzeyi üzere otomotivdeki kalıpları yıkarak Cool, Emotion, Relax ve Elegant üzere atmosfer ismini verdiğimiz versiyonlarla sunuyoruz. Farklı üsluplara ve ruh hallerine hitap eden versiyonlar ortasından müşterilerimiz sahip olduğu şekli en yeterli yansıtan atmosferi tercih edebiliyor. İşte tüm bu atmosferlerin manalarına baktığımızda, karşımıza motamot LBX üzere sıra dışı bir isim olan Hadise çıkıyor. Hadise bu dört atmosferin, bu dört modun tamamını yansıtan biri.”

Lexus, LBX’in sıra dışı yaklaşımını yansıtacak biçimde bilindik donanım kavramına bir son verdi. Giriş düzeyinden başlayarak en üst donanıma kadar devam eden klasik ürün gamı yaklaşımı kalıplarını kıran LBX’te, herkesin ömür üslubuna ve tercihlerine ahenk sağlayacak dört farklı “atmosfer” seçeneği yer alıyor.

LBX, Avrupa’da olduğu üzere Türkiye’de de Elegant, Emotion, Relax ve Cool ismi verilen atmosferlerle kullanıcılara sunuluyor. Elegant ve Relax, rafine bir pay odaklanırken Emotion ve Cool daha sportif, daha dinamik bir karakterle öne çıkıyor. Her bir model, farklı tip müşteriler düşünülerek tasarlandı. LBX’in Elegant atmosferi 2 milyon 290 bin TL, Emotion atmosferi 2 milyon 390 bin TL, Relax atmosferi 2 bin 575 bin TL ve Cool atmosferi 2 milyon 650 bin TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.

LBX, premium segmentteki kalıpları kırarak tüm lüks ögeleri B-SUV segmentine taşıyarak farkını ortaya koyuyor. Tüm atmosferlerde standart olarak 18 inç alaşım jantlar, 9.8 inç Dokunmatik Multimedya Ekranı, Akıllı Giriş ve Çalıştırma Sistemi, Akıllı Telefon Entegrasyonu, e-Latch elektronik kapı sistemi, Isıtmalı Ön Koltuklar, Kablosuz Şarj Ünitesi ve elektrikli bagaj kapağı üzere donanımlar yer alıyor.

Emotion ve Cool modelleri, çift renkli gövde, 18 inç alaşım jantlar ile dikkat çekerken Elegant ve Relax tek renkli gövde ve parlak 18 inç jantlarla sunuluyor. LBX’in kabininde ise Emotion atmosferi, koltuklarda, orta konsolda ve kapı kaplamasında kırmızı vurgular ve kontrast yaratan dikişler içeren delikli sentetik deri döşemeyle tasarlandı.

LBX, 4 bin 190 mm uzunluğa, bin 825 mm genişliğe, 1,545 mm yüksekliğe ve 2 bin 580 mm aks aralığına sahip. Alçak kaputu, akıcı gövdesi, art tavan spoyleri ve sinyalleriyle aerodinamik bir dizaynla öne çıkan LBX, verimliliğin, sürüş istikrarının ve performansın altını çiziyor. Ayrıyeten 5.2 m'lik dönüş yarıçapı ise kent içi sürüş için ülkü bir kullanım sağlıyor. 332 litrelik bagaj hacmi ise, uzun seyahatler dahil olmak üzere tüm ihtiyaçları karşılıyor.

Lexus LBX modeli, aracın dinamik dizaynını yansıtan ve sürüş karakterine büyük katkı sağlayan 1.5 litrelik hibrit motor ile donatıldı. Yüksek verimliliğe sahip ve süratli yansılar veren 1.5 litrelik hibrit motor, Lexus Sürüş İmzası’nın tüm ögelerini sunuyor. Yüksek verimliliğe sahip tam hibrit sistemle donatılan LBX, 1.5 litrelik akaryakıtlı motoru elektrik motoruyla kombine ediyor. Verimliliği artırmak ismine yine tasarlanan ve daha kompakt hale getirilen tam hibrit sistem, 136 HP azamî güç ve 185 Nm azamî tork üretiyor.

Lexus’un LBX modelinde yer verdiği yeni iki kutuplu nikel-metal hidrit batarya, daha fazla güç elde edilmesini sağlarken birebir vakitte aracın tam elektrikle sürüş kapasitesini artırıyor. LBX’in 1.5 litrelik hibrit motoru, her türlü yolda sürüş keyfi sağlıyor. Hem kent içinde hem de virajlı yollarda dinamik performans sunan LBX, vazgeçilmez bir yol arkadaşı oluyor.

LBX, yeni güç ünitesiyle birlikte kentte ve virajlı yollarda etkileyici yol tutuş karakteristiğiyle birlikte keyifli bir performans sunuyor. LBX, 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 saniyede tamamlıyor. Bununla birlikte resmi WLTP birleşik ölçümlerine göre yakıt tüketimi 4.4 lt/100 km ve CO2 emisyonu ise 100 g/km olarak açıklandı.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lexus, yeni modeli LBX’i Türkiye’de satışa sunmaya başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!