Milli karateci Eray Şamdan: 9. Avrupa şampiyonluğu için Hırvatistan’a gidiyorum

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karate A Ekibi 60 kiloda Türkiye'yi temsil eden Olimpiyat gümüş madalyalı atlet Eray Şamdan, 9. defa Avrupa şampiyonu olmak için Hırvatistan’a gidecek.

Hırvatistan'da düzenlenecek olan 'Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'na çok uygun hazırlandıklarını tabir eden A Ulusal Kadro Teknik Direktörü Adnan Şamdan, 11 bayan, 13 de erkek atletle Avrupa Karate Şampiyonası'nda Türkiye'yi en düzgün temsil edeceklerini belirterek, “Toplam 16 kategoride yarışacağız. Kampımızda gördüğünüz üzere çok âlâ imkanlarla hazırlandık. Atletlerimizin motivasyonları ve teknik kapasiteleri çok güzel. Bu Avrupa Şampiyonası'nda amacımız kadro olarak, genel klasmanda Avrupa şampiyonu olmak. Geçen sene müsabakalarımız çok âlâ geçti. Altın madalyayı kıl hissesi kaçırdık fakat 50 ülke ortasında en çok madalya alan 2'nci ülke olduk. Bu sene o yılki gördüğümüz eksikleri tamamlayarak inşallah o kusurları yapmayacağız. Altınlarla Türkiye'yi genel klasmanda 1'inci yapmayı düşünüyoruz. Bu turnuvada tecrübeli ve gençlerden oluşan bir takımımız var. İçlerinde Avrupa ve Dünya Şampiyonu atletlerimiz, olimpiyat madalyalı atletlerimiz mevcut. Umut ediyorum ki hepsi Avrupa şampiyonu olarak geri dönecekler” diye konuştu.

“9. Avrupa şampiyonluğuna gidiyor”

Karate A Kadro 60 kiloda Türkiye'yi temsil eden Olimpiyat gümüş madalyalı Eray Şamdan, “Toplamda 8 Avrupa şampiyonluğum var 9. için Hırvatistan’a gidiyorum. Orada kürsünün en üst basamağına çıkarak, İstiklal Marşımızı okutup ülkeme altın madalya ile dönmek istiyorum. Çok önemli çalışıp sıkı kamp programları yaparak Avrupa Şampiyonasına hazırlandık. Daha önceden tanıdığım olası rakiplerimi mi de hocalarımızla tahlil ederek özel bir çalışama programı uyguladık. Şuan hem fizikî olarak hem de mental olarak Avrupa şampiyonasına hazırım. Benim şampiyonluk gayemin yanı sıra bu sefer genel klasmanda da şampiyon olmak istiyorum.” dedi.

“Hedefim 2'nci kere Büyükler Avrupa şampiyonluğunu”

Türkiye'yi Avrupa'da temsil edecek başka ulusal sportmen Eda Eltemur ise geçmişte kategorisinde önemli madalyalar kazandığını söz ederek, “23 yaşımda, 2022 Büyükler Avrupa şampiyonluğunu aldım. Onun öncesinde İslami Dayanışma Oyunları, Akdeniz Oyunları, premier ligler, dünya ligleri üzere önemli müsabakalarda şampiyonluklarım ve madalyalarım bulunmakta. Şimdiki maksadım 2'nci defa Büyükler Avrupa şampiyonluğunu alıp 2025'te dünya şampiyonasında da madalya almak” diye konuştu.

“Hedefimiz ülkemizi Avrupa’da en âlâ halde temsil etmek”

Hırvatistan'daki şampiyonaya kadro olarak büyük bir motivasyonla hazırlandıklarını lisana getiren A Ulusal Erkek Kadrosu Kaptanı Burak Uygur ise, şu formda konuştu:

“Hedefimiz her zamanki üzere daha önceki yıllarda başardığımız halde, yeniden ülkemizi ve bayrağımızı, Avrupa'nın en yüksek basamağında olacak biçimde temsil etmek. Erkek ve bayan grubu çok formda. Antrenörlerimizin çabalı çalışmalarının meyvelerini Zadar'da alacağız. Mesleğimde ferdi olarak 3 Avrupa şampiyonluğum var. U21'de dünya şampiyonluğu. Yeniden büyüklerde dünya 2'nciliğim bulunuyor. Grup arkadaşlarım Avrupa'da ve dünyada her vakit olduğu üzere en argümanlı isimler. Türk Ulusal Takımı'nın her bir ferdi üzere, her girdiğim turnuvada şampiyonluk en büyük maksadım.”

Kariyerindeki 2. Avrupa şampiyonası katılacak olan Furkan Kayalı ise “Kıbrıs, Mısır ve Ankara olmak üzere uzun ve güçlü bir kamp sürecinden geçtik. Gayemiz bu yıl hem Erkekler Grup Kumite branşında hem de genel klasmanda şampiyon olmak” dedi.

Hırvatistan’da düzenlenecek olan Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası için Karate A Ulusal Grup kafilesi 6 Mayıs Pazartesi günü saat 06:00’da İstanbul Havalimanından hareket edecek.

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milli karateci Eray Şamdan: 9. Avrupa şampiyonluğu için Hırvatistan’a gidiyorum

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!