Başkan Yavaş, büyükelçi ve misyon şefleri için resepsiyon düzenledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Yavaş, 23 Nisan kutlamaları kapsamında Ankara'daki büyükelçiler ve misyon şefleri için resepsiyon düzenledi.

Yavaş’ın mesken sahipliğinde Mogan Park Konuk Meskeninde gerçekleştirilen 23 Nisan resepsiyonuna; Ankara Valisi Vasip Şahin, büyükelçiler ile yabancı misyon temsilcileri, Ankara ilçe belediye liderleri, belediye meclis üyeleri, basın mensupları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda davetli katıldı.

Avrupa Birliği'ne girişi önemsediklerini belirten Mansur Yavaş, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğinin temel gayeleri ortasında yer aldığını belirterek şunları söyledi:

“Türkiye’nin üye statüsü yerine “dış ilişkiler” çerçevesinde yer alması oldukça düşündürücüdür. Emsal biçimde, geçtiğimiz hafta Avrupa Kurulu önderler tepesinde, Türkiye’nin Kıbrıs çözümü çerçevesinde ele alınması da cüret kırıcıdır. Ne yazık ki, Avrupa Birliğinin Türkiye'ye yönelik adımları, geleceğe dair net bir yol göstermiyor ve önemli bir jeostratejik vizyon yahut dengeli bir aksiyon planı içermiyor. Avrupa Birliği ve Türkiye'nin stratejik çıkarları, Gümrük Birliği'nin siyasi kaidelere bağlı kalmadan ve daha fazla gecikme olmadan, yeşil ve dijital siyasetler doğrultusunda modernize edilmesini gerektiriyor.”

Yavaş, 18 Mart 2016'da gerçekleşen Türkiye – Avrupa Birliği Zirvesi'nde alınan kararlarla ilgili şunlara değindi:

“Türkiye'nin üzerindeki sığınmacı yükünü güzelce artırdı ve denetim edilemeyen bir göç akışına yol açtı. Türkiye artık yalnızca göçmenler için bir geçiş ülkesi olmaktan çıkıp, bir kalış ülkesi haline gelmiştir. Bunun yarattığı toplumsal huzursuzluk, demografik baskı, sosyo-kültürel ve ekonomik çatışmalar, mevcut durumun sürdürülemez olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Milletimizin telaşları gözetilmelidir. Türkiye coğrafyasındaki müstesna rolünün şuurundadır. Tam da bu sebeple milletimiz “bir mülteci tampon bölgesi” fonksiyonunu reddetmektedir. Ülkemizin üzerine yüklenen bu yük, hakkaniyetle ve rasyonellikle bağdaşmamaktadır. Bu bakımdan mültecilerin kendi ülkelerinde, hakikat bir planlama ve insan haklarına uygun halde tekrar iskan edilmesi konusunu önemsiyorum.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Başkan Yavaş, büyükelçi ve misyon şefleri için resepsiyon düzenledi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!