Bitcoin Private Nedir? BTCP Ne İşe Yarar?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin Private nedir? Bitcoin Private, Bitcoin ve ZClassic hard fork’larının birleşmesiyle ortaya çıkan gizlilik odaklı bir kripto para birimidir. Kriptokoin.com olarak bu makalede Bitcoin Private nedir, ne sunar, BTCP nedir, ne işe yarar, nasıl alınır gibi yatırımcıların merak ettiği soruları yanıtlamaya çalıştık. Gelin, Bitcoin’den çatallanan bu Blockchain’i birlikte inceleyelim.

Bitcoin Private nedir?

Bitcoin Private (BTCP), ZClassic ve Bitcoin’in fork’larının birleşmesiyle ortaya çıkan ayrı bir Blockchain ağıdır. Bu ağ hem Bitcoin hem de ZClassic’in çeşitli özelliklerini bünyesinde barındırır. Buna göre BTCP merkeziyetsiz, açık kaynaklı, hızlı, topluluk odaklı ve özel bir ağdır. Bu, temelde kullanıcılara her türlü gizlilik ve anonimliği sağlamak amacıyla oluşturulmuştur. Bununla birlikte kullanıcılar, BTCP ile Blockchain’in tüm avantajlarından da faydalanır.

Projenin arkasındaki ekip Bitcoin ve ZClassic’i inceledi. Böylece, her iki ağın da zayıflıklarını ve güçlü yanlarını çıkardılar. Ardından bu ağlarının güçlü yanlarını BTCP’de birleştirmeyi amaçladılar. Merkeziyetsiz olan BTCP, şu anda bir çekirdek ekibe sahiptir. Ancak, topluluk odaklı ve açık kaynak yapısı nedeniyle 200’den fazla katılımcısı da vardır. Bu katılımcılar, platformda belirli konularda yönetime katılabilmektedir.

Bitcoin Private ne sunar?

Standart bir fork olmak yerine Bitcoin Private, BTC ağının ZClassic ağıyla aynı anda çatallanmasını ve bu fork’ların birleşmesini içermektedir. Bunu yaparak ekip, her iki ağın da en iyi yanlarını birleştirmeyi amaçlamıştır. Örneğin, Bitcoin ortalama olarak 10 dakikada bir blok üretebilmektedir. BTCP ise sadece 2,5 dakikalık blok süresine sahiptir. Yani BTC’den daha hızlı bir Blockchain ağıdır. Ayrıca, BTC’nin blok boyutu 1MB iken bu boyut BTCP’de 2MB’dır.

Bununla birlikte proje, diğer ağlara göre çok daha merkeziyetsiz, topluluk odaklı ve adildir. BTC, bir topluluk tarafından yönetilmez ve madencilik için SHA256 algoritmasını kullanır. Başka bir PoW ağı olan BTCP ise Equihash algoritmasıyla kendini güvence altına almaktadır. Bu algoritma, SHA256’ya göre madenciliği çok daha elverişli ve adil bir alan haline getirir. Son olarak BTCP’nin gizli işlemler sunma özelliği vardır. Buna göre kullanıcılar, varlıklarını gizli ve anonim bir şekilde gönderebilmektedir.

BTCP nedir? Ne işe yarar?

BTCP, Bitcoin Private ağının yerel kripto para birimidir. Bu altcoin, kendi Blockchain ağı üzerinde çalışır. Ayrıca, BTC’nin popülerliğini ve ZClassic’in gizliliğini sunar. Kullanıcılar, bu kripto para birimi ile gizli ve anonim bir şekilde varlık aktarımı yapabilir. Ayrıca, bilgisayarlarının GPU gücünü bağışlayıp platformdaki karmaşık matematiksel işlemleri çözerek BTCP madenciliği yapabilirler. BTCP’nin tıpkı Bitcoin gibi 21 milyon olarak sınırlandırılan bir maksimum arzı vardır.

Bitcoin Private nedir? BTCP nasıl alınır?

Bitcoin Private satın almak isteyen kullanıcıların erişebileceği yalnızca bir Bitcoin borsası mevcuttur. Bu kripto para borsaları arasında şu anda yalnızca TradeOgre bilinmektedir. İlgili yatırımcıların bu borsaya üye olması ve cüzdanlarına BTCP coin paritelerine göre bir varlık yatırması gerekmektedir. Bunu yapmalarının ardından BTCP’nin alım sayfasına giderek tokeni satın alabilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bitcoin Private Nedir? BTCP Ne İşe Yarar?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!