BitcoinZ Nedir? BTCZ Ne İşe Yarar?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BitcoinZ nedir? BitcoinZ, anonim olarak 2017 yılında piyasaya sürülen, gizlilik ve merkeziyetsizlik odaklı bir Blockchain projesidir. Kriptokoin.com olarak bu makalede BitcoinZ nedir, ne sunar, BTCZ nedir, ne işe yarar, nasıl alınır gibi merak edilen soruları yanıtlamaya çalıştık. Gelin Bitcoin ve ZCash’in iyi yanlarını barındıran bu projeyi birlikte inceleyelim.

BitcoinZ nedir?

Anonim bir geliştirici, BitcoinZ (BTCZ) ağının oluşum bloğunu Eylül 2017’de başlattı. Bu sırada, topluluk odaklı bir manifesto yayınladı ve “merikeziyetsizliğe güveniyoruz” mottosunu benimsedi. Şu anda BitcoinZ, hiçbir şirket yapısı, CEO ve sahipliğe sahip olmadan, kendi kendine çalışıyor. Ağ, gönüllü geliştirme ekipleri ve özel “ArmyZ” isimli kullanıcı topluluğu tarafından yönetiliyor. ZCash ve Bitcoin’in bazı ortak özelliklerini barındıran bu proje, gizlilik ve ödeme alanında hizmetler sunuyor.

BitcoinZ ne sunar?

BitcoinZ, Bitcoin’e benzer şekilde Proof-of-Work (PoW) konsensüs mekanizmasıyla çalışıyor. Bununla birlikte BTCZ madenciliği ZHash algoritmasını kullanarak BTC’den ayrılıyor. ZHash, “ASIC direnci” adı verilen bir mekanizmayla GPU işlem gücüne sahip olan herkesin madencilik yapmasını mümkün kılıyor. Bu sayede ağ, madenciliğin merkezi şirketlerin yönetimine girmesini engelliyor. Madencilik farkına ek olarak BitcoinZ’nin bir merkeziyetsiz borsası (DEX) bulunuyor.

BitcoinZ-DEX kullanıcıları, yerel cüzdanları aracılığıyla eşler arası (P2P) ticaret yapmasına olanak tanıyor. Bu DEX tokenizasyon gerektirmiyor. Yani tokenler doğrudan değiştirilebiliyor. Ayrıca hızlı swap işlemleri ve merkezi borsalarla ilişkili hiçbir ücreti barındırmıyor. Ancak kullanıcılar işlem yaptığında %0,15’lik bir alıcı ücreti ödüyor. Son olarak BitcoinZ, ZCash çekirdek kodu ile oluşturulduğu için gizli ve anonim kripto para işlemlerine de izin veriyor.

BTCZ nedir? Ne işe yarar?

BTCZ coin, BitcoinZ ağının yerel kripto para birimi. Bu kripto para, gizli ve anonim işlemlere izin veriyor. Altcoin’i elinde bulunduran kullanıcılar, ZCash’in zkSnarks’ları sayesinde kimliklerini gizleyerek kripto para ticareti yapabiliyor. Ayrıca, BTCZ’yi tıpkı Bitcoin gibi dijital ödemeler için de kullanabiliyorlar. Kripto para, son derece düşük işlem ücretleri sunarken, E-ticaret işlevselliğini de destekliyor. Ayrıca, DEX platformu için temel para birimi görevi görüyor. 21 milyar arza sahip olan altcoin, PoW madenciliği ile elde edilebiliyor.

BitcoinZ nedir? BTCZ nasıl alınır?

BitcoinZ, mevcut olarak Binance gibi işlem hacmi geniş kripto para borsalarında işlem görmüyor. BTCZ satın almak isteyen yatırımcıların WhiteBIT, STEX, TradeOgre, Crex24 ve Graviex gibi borsalara erişmesi gerekiyor. Bunu yapmalarının ardından kullanıcılar, bir hesap açıp bu hesaba BTCZ coin paritelerine göre bir varlık yükleyerek altcoin’i satın alabiliyorlar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BitcoinZ Nedir? BTCZ Ne İşe Yarar?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!