Robotik diz protezi ameliyatının önemli 5 avantajı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsan vücudundaki en büyük ve en güçlü eklemlerden biri olan diz ekleminde ortaya çıkan deformasyon vakitle hareketi kısıtlayabiliyor. Teknolojik gelişmeler sayesinde ilerleyen robotik diz cerrahisi ise hem hastalara hem de ameliyatı yapan cerrahi gruba önemli ölçüde konfor sağlıyor. Ameliyat sırasında robotik cerrahiyle protezler en yanlışsız formda konumlandırılırken, cerrahi sonrasında hasta açısından ortaya çıkan birçok avantaj hayat konforunu yükseltiyor.

İleri evre diz kireçlenmesinde muvaffakiyet yüksek

Hareketli bir eklem olan diz; bağ, kıkırdak, kas ve hudut sistemine bağlı bir yapıdır. Rastgele bir travma, artrit yahut diğer bir sorun nedeniyle hareketinin kısıtlanması çoğu vakit cerrahiyi kaçınılmaz hale getirir. Robotik diz cerrahisi sayesinde, yüksek doğrulukta protezin yerleştirilmesi sağlanmaktadır. Kemiklerin hassas kısımları yapılarak, bilgisayar kontrollü aygıtlar kullanılmaktadır. Özellikle ileri evre diz osteoartritli (kireçlenme) yetişkinler için bir tedavi seçeneği olan robotik diz cerrahisi bireye özel tasarlanıp yapılmaktadır.

Üç boyutlu modelleme ile planlama yapılıyor

Bu 3 boyutlu model önceden planlama yapmak için kullanılır. Yani yazılım kullanılarak ameliyat öncesi planlama yapılmaktadır. Planlamaya göre cerrahi sırasında robotik kol kullanılarak kemik kesileri gerçekleştirilir. Ameliyatın tamamı cerrahın yönetimindedir. Ameliyat içinde tekrar düzenlemeler yapılabilmektedir. Cerrah daha önceden yapılan planlama ile gerçek vakitli ameliyat alanının izdüşümlerini yazılım aracılığı ile eşleştirerek robotik kolu kullanarak ameliyatı yapar.

Kişiye özel olarak yapılan diz cerrahisi

Yapılan bir araştırmada implantların şahsileştirilmiş bir cerrahi plan doğrultusunda daha hakikat halde yerleştirildiği belirlenmiştir. Ameliyatın, implantı diz eklemine pozisyonlandırmak için ameliyat sırasında robot kolunu yönlendiren ortopedi cerrahı tarafından gerçekleştirildiğinin anlaşılması önemlidir. Robotik kol ameliyat yapmaz, kendi başına karar vermez yahut cerrah robotik kolu yönlendirmeden hareket etmez. Sistem sayesinde cerrahın ameliyat sırasında planda gerektiği üzere ayarlamalar yapmasına da imkan tanır. Total diz protezi ameliyatları, diz kireçlenmesi olan hastalarda uzun yıllardır muvaffakiyet ile uygulanan bir yöntemdir.

Robotik diz cerrahisinin avantajları

Diz protezi ameliyatlarında robotik cerrahinin avantajları ise şunlardır;

“1. Şahsa özel kemik kesileri yapılarak çok kesilerden kaçınılmaktadır.

2. Yumuşak doku hasarı daha azdır.

3. İmplantların konumlandırılmasının en yanlışsız halde yapılır.

4. Ameliyat sonrası ağrı düzeyi düşük, güzelleşme daha süratlidir.

5. Hastanede kalış süresi daha kısadır.”

Hibya Haber Ajansı

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Robotik diz protezi ameliyatının önemli 5 avantajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!