Haftaya Odaklanılacak 4 Altcoin Bunlar: Tahminler de Var!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Traderlar odaklarını XRP, UNI, QNT ve EGLD’ye kaydırırken Bitcoin 20.000 dolar civarında konsolide olmaya devam ediyor. Kripto analist Rakesh Upadhyay, Bitcoin ile birlikte yakın vadede ilginç görünen 4 altcoin projesinin grafiklerini inceliyor.

Kripto para piyasasına genel bir bakış

ABD doları birkaç yılın en yüksek seviyesine ve ABD hisse senedi piyasaları Haziran ayının en düşük seviyelerine yakınken, Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasalarının güçlü bir sürekli toparlanma başlatması zor oldu. Bu, duyarlılığın olumsuz olduğunu ve traderların portföylerinde risk almakla ilgilenmediğini gösteriyor.

ABD hisse senedi piyasaları, Eylül ayı NFP verilerinin açıklanmasının ardından 7 Ekim’de keskin bir düşüş yaşadı. Ancak bu hafta için marjinal kazançları yönetti. Geçen hafta S&P 500 %1,5 ve Nasdaq Bileşik %0,7 yükseldi. Bu arada Bitcoin, yaklaşık %2’lik marjinal kazançlarla haftayı bitirme yolunda ilerliyor.

Kripto piyasası verilerinin günlük görünümü / Kaynak: Coin360

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, geçtiğimiz birkaç gün içinde Bitcoin, ABD hisse senedi piyasaları tıkandığında bile bir çöküşten kaçınmayı başardı. Bu, satış baskısının düşebileceğinin ve traderların daha düşük seviyelerdeki varlıklarından ayrılmaya istekli olmayabileceklerinin ilk göstergesi. Bununla birlikte, sürdürülebilir bir toparlanma için Bitcoin, riske dayalı duyarlılığın geri dönüşünden bir miktar desteğe ihtiyaç duyacak. O zamana kadar, trade fırsatları sunan belirli altcoin projeleri ile volatil aralığa bağlı hareketin devam etmesi muhtemel.

İlk sırada lider kripto Bitcoin (BTC) var

Bitcoin, 50 günlük basit hareketli ortalamanın (19.961 dolar) üzerinde kalmak için mücadele ediyor. Bu da ayıların henüz pes etmediğini gösteriyor. Satıcılar, 7 Ekim’de fiyatı 20 günlük üssel hareketli ortalamanın (19.628 dolar) altına çekti. Ancak düşüşü 18.626 dolardaki desteğe genişletemediler. Bu, boğaların düşüşlerde alım yaptığını ve kısa vadede daha yüksek bir dip oluşturmaya çalıştığını gösteriyor.

Düz 20 günlük EMA ve orta noktanın hemen altındaki göreli güç endeksi (RSI), arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Alıcılar, üstünlük elde etmek için fiyatı düşüş trendi çizgisinin üzerine itmek ve sürdürmek zorunda kalacak. BTC’nin daha sonra ayıların tekrar güçlü bir savunma oluşturabileceği 22.800 dolara yükselmesi mümkün.

Aşağı yönde, boğaların bölgeyi tüm güçleriyle savunması beklendiğinden, ayılar fiyatı 18.626 dolar ile 17.622 dolar arasında bölgenin altına düşürmesi zor olabilir. Yine de bölge çatlarsa BTC’nin düşüş trendinin bir sonraki ayağına başlaması olası. BTC’nin daha sonra 15.000 dolara düşmesi muhtemel.

BTC’nin 20.475dolar direncinin üzerine çıkamaması, kısa vadeli yatırımcıları kâr elde etmeye teşvik etmiş olabilir. Bunun da fiyatı hareketli ortalamaların altına çekmiş olması mümkün. Bununla birlikte, küçük bir pozitif, boğaların yükseliş trendi çizgisine düşüşü satın alması.

Fiyat hareketli ortalamaların üzerine çıkarsa BTC’nin tekrar 20.475 dolara yükselmesi olası. Boğalar, yükselen bir üçgen modelini tamamlamak için fiyatı bu direncin üzerine itmek ve sürdürmek zorunda kalacak. Bu olursa, BTC’nin 22.825 dolarlık model hedefine yükselmesi mümkün. Bu yükseliş modeli, bir kırılma anında reddedilecek ve yükseliş trendi çizgisinin altında kapanacak. Bu gerçekleşirse, satışın yoğunlaşması ve BTC’nin 18.125 dolarlık güçlü desteğe kayması mümkün.

Odaktaki ilk altcoin Ripple (XRP)

XRP, 3 Ekim’de 20 günlük EMA’dan (0,47 dolar) sıçradı. Bu da daha düşük seviyelerin alıcıları cezbettiğini gösteriyor. Yükselen 20 günlük EMA ve aşırı alım bölgesine yakın RSI, boğaların üstün olduğunu gösteriyor.

Fiyat yükselir ve 0,56 dolardan genel direncin üzerine çıkarsa, XRP’nin 0,66 dolara yükselmesi olası. Bu seviyenin yine güçlü bir zorluk teşkil etmesi mümkün. Ancak boğalar bunu aşarsa, yukarı hareketin 0,80 dolara kadar uzaması muhtemel. Bunun yerine, fiyat 0,56 dolardan düşerse, ayılar XRP’yi tekrar 20 günlük EMA’ya çekecektir. Bu destek kırılırsa, XRP’n,n 0,41 dolarlık kırılma seviyesine düşmesi olası. Bu seviyeden güçlü bir sıçramanın, fiyat aralığını bir süre için 0,41 ile 0,56 dolar arasında tutması mümkün.

Altcoin, yavaş yavaş 0,56 dolardan genel dirence doğru tırmanıyor. Her iki hareketli ortalama da kademeli olarak yükseliyor ve RSI pozitif bölgede. Bu da alıcıların avantajlı olduğunu gösteriyor. Altcoin, 0,53 dolardan düştü, ancak boğalar 20-EMA’yı başarıyla savundu. Alıcılar fiyatı 0,53 ile 0,56 dolarlık direnç bölgesinin üzerine çıkarsa, yukarı hareketin ivme kazanması mümkün. 20-EMA’nın altında bir kırılma ve kapanış, boğaların kontrolünü kaybettiğinin ilk işareti olacak. XRP’nin daha sonra 50-SMA’ya ve ardından 0,44 dolara düşmesi olası.

Uniswap (UNI) odaktaki bir diğer altcoin

UNI, hareketli ortalamaların üzerinde işlem görüyor. Bu da boğaların toparlanmaya devam etmeye çalıştığını gösteriyor. Bu, dahil edilmesinin nedenlerinden biri.

Fiyat, genel dirençten 7 dolar ‘a düştü. Ancak boğalar 20 günlük EMA’da (6,42 dolar) düzeltmeyi durdurmaya çalışıyor. Fiyat mevcut seviyeden güçlü bir şekilde geri dönerse, alıcıların düşüşleri birikim yapmak için kullandığını gösterecektir. Boğalar daha sonra fiyatı tekrar 7 ile 7,36 dolar arasında genel direnç bölgesinin üzerine çıkarmaya çalışacak. Başarılı olurlarsa, UNI’nin 8,67 dolara yükselmesi olası. Tersine, fiyat düşerse ve 6 doların altına gerilerse, UNI’nin 5,66 dolardaki güçlü desteğe düşmesi mümkün.

UNI, genel dirençten 7 dolardan sert bir şekilde düştü ve hareketli ortalamaların altına geriledi. Bu, ayıların yakın vadede üstünlüğe sahip olduğunu gösteriyor. Fiyat hareketli ortalamalardan düşerse, satışın artması mümkün. Böylece, UNI’nin 6,20 dolara ve ardından 6 dolara düşmesi olası. Bu olumsuzluktan kaçınmak için boğaların fiyatı hareketli ortalamaların üzerinde zorlaması ve sürdürmesi gerekecek. Bu olursa, UNI’nin sert direnci bir kez daha 7 dolardan test etmesi mümkün. Bu engel aşılırsa, UNI’nin 7,36 dolara yükselmesi muhtemel.

Listenin üçüncü altcon’i Quant (QNT)

QNT, 27 Eylül’de ters baş ve omuz formasyonunu tamamladı. Böylece, 2 Ekim’deki yeniden testte boyun kontrol çizgisini desteğe çevirdi.

Son birkaç gündeki ralli, RSI’yi aşırı alım bölgesine gönderdi. Bu nedenle, altcoin 162 dolarda genel dirence yakın. Bunun, boğalar için sorun yaratması mümkün. Ancak, düşüşlerin satın alınması muhtemel. Fiyat 20 günlük EMA’dan geri dönerse, duyarlılığın rallilerde satıştan düşüşlerde satın almaya kaydığını gösterecektir. Bunun, 162 doların üzerinde bir kırılma olasılığını artırması olası. Bu olursa, QNT’ın 200 dolara ve ardından 230 dolarlık model hedefine yükselmesi mümkün. Ayılar bu olumlu görüşü geçersiz kılmak istiyorlarsa, fiyatı boyun çizgisinin ve 50 günlük SMA’nın (112 dolar) altına çekmek zorunda kalacaklar.

Altcoin, 147 doları kırdığından beri keskin bir ralliye tanık oldu. Dikey ralliler nadiren sürdürülebilir ve konsolidasyon veya düzeltme ile sonuçlanır. Bu durumda fiyatın, boğaların savunması için önemli bir destek olan 20-EMA’ya düşmesi olası. Fiyat bu destekten geri dönerse, boğaların düşüşleri bir satın alma fırsatı olarak görmeye devam edeceğini önerecektir. 162 doların üzerinde bir kırılma ve kapanışın, yukarı hareketin bir sonraki ayağını başlatması muhtemel. Alternatif olarak, fiyat mevcut seviyeden keskin bir şekilde düşerse ve 20-EMA’nın altına gerilerse, boğaların çıkış için acele ediyor olabileceğini gösterecek. Bunun, QNT’ı 130 dolara indirmesi mümkün.

Son altcoin Elrond (EGLD)

EGLD, 3 Ekim’de hareketli ortalamaların üzerine çıktı ve 20 günlük EMA (51 dolar) yükselmeye başladı. Bu da yakın vadede potansiyel bir trend değişikliğine işaret ediyor. Seçiminin nedeni de bu.

EGLD’in 57 dolar civarında dirençle karşı karşıya. Ancak, olumlu bir işaret, boğaların fazla zeminden vazgeçmediği yönünde. Bu, traderların toparlanmanın devam etmesini bekledikleri için pozisyonlarını terk etmediklerini gösteriyor. Boğalar fiyatı 57 doların üzerine çıkarırsa, EGLD’in ivme kazanması ve 62 dolara ve ardından 70 dolara yükselmesi olası. Öte yandan, fiyat 57 dolardan düşerse ve 53 doların altına gerilerse, ayılar EGLD’i hareketli ortalamalara çekecek. Bu destek kırılırsa EGLD’in 47-45 dolar bölgesine düşmesi mümkün.

47 dolardan 57 dolara keskin rallinin ardından altcoin, azalan bir kanal modelinde düzeltme yapıyor. Alıcılar fiyatı kanalın üzerine çıkarsa, EGLD’in direnci 57 dolardan yeniden test etmesi olası. Bu seviyenin üzerinde bir kırılma, muhtemelen yükseliş trendinin yeniden başladığını gösterir. Aksine, fiyat düşerse ve 20-EMA’nın altına gerilerse, EGLD’in kanal içinde biraz daha zaman geçireceğini düşündürür. Ayılar olası bir düşüş için kapıları açmak için fiyatı kanalın altına düşürmek zorunda kalacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Haftaya Odaklanılacak 4 Altcoin Bunlar: Tahminler de Var!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber sitesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!